/Onko asuntosijoittaminen aina kannattavaa?

Onko asuntosijoittaminen aina kannattavaa?

 

Asuntosijoittaminen on varteenotettava sijoittamisen muoto myös eläkepäivien varalle. Jos oma koti on jo maksettu, voi asumiseen käytetyt tulot käyttää sijoitusasunnon ostamiseen. Sijoitusasunnon vuokratuotot voivat nimittäin tuoda kaivattua lisätuloa eläkevuosien varalle.

Mitä asuntosijoittaminen on?

Jos suunnittelet sijoitusasunnon ostamista, on tärkeää varmistua siitä, että ostat asunnon sopivaan hintaan ja oikeasta paikasta. Hankintahinnan lisäksi sinun on otettava huomioon asunnon ja taloyhtiön mahdolliset tulevat remontit ja niiden vaikutus asunnon kustannuksiin. Hyvä sijoitusasunto on pieni, ja se sijaitsee kaupungin keskusta-alueella. On hyvä, jos asuntoon on tehty kaikki suurimmat perusparannusremontit, kuten putkiremontti. Jos myös pinnat on remontoitu, voi vuokraa pyytää enemmän.

Miten asuntosijoittaminen tuottaa?

Asuntosijoittamisesta kertyy tuottoa asunnon arvonnousun myötä sekä vuokratulojen muodossa. Mitä paremmassa kunnossa asunto on ja mitä paremmalla paikalle se sijaitsee, sitä korkeampaa vuokratuottoa siitä voi saada. Asunnon vuokraamisessa on tosin aina riskinsä, eivätkä kaikki vuokralaiset kohtele toisen omaa asuntoa yhtä asiallisesti.

Miten asuntosijoittaminen kannattaa aloittaa?

Jotta asuntosijoittaminen olisi järkevää, kannattaa alaan perehtymiseen käyttää aikaa ja vaivaa. Sopivan sijoitusasunnon löytäminen ei välttämättä ole helppoa, ja usein järkevintä onkin turvautua ammattilaisten apuun. Tällä tavalla varmistat, että pääset asuntosijoituksen maailmaan turvallisesti sisälle ja asiat on hoidettu lakien ja pykälien mukaisesti. Lisää vinkkejä asuntosijoittamiseen löydät esimerkiksi tästä artikkelista.