/Rahastosijoittamisen mahdollisuudet ja tavat

Rahastosijoittamisen mahdollisuudet ja tavat

 

Rahastosijoittaminen on kannattava säästökeino silloin, kun et halua käyttää aikaa pörssikurssien seuraamiseen tai yritysten taloudellisen tilanteen arviointiin. Vaikka rahastosijoittamisella ei päästäkään yhtä suureen tuottoon kuin suoralla osakesijoittamisella, on se inflaation vuoksi merkittävästi säästötiliä kannattavampi sijoitusmuoto.

Rahaston valinta

Kuten osakesijoittamisessakin, myös rahastosijoittamisessa pätee se, että varallisuuden hajauttaminen useisiin kohteisiin on järkevää ja tulevaisuuden kannalta turvallista. Sopivia sijoitusrahastoja valittaessa kannattaa kiinnittää huomiota ainakin rahaston tuotto-odotukseen, mutta sen suhteen kannattaa olla järkevä eikä pidä tuijottaa pelkkiä numeroita. Mieti myös, millaisiin rahastoihin sijoittaminen sopii sinun elämänkatsomukseesi kaikkein parhaiten. Tutustu eri rahastojen kuvauksiin ja mieti, millaista yritystoimintaa haluat olla tässä maailmassa tukemassa. Mieti myös, minkä maanosan yritystoiminnassa haluat olla osallisena. Ostamalla kotimaisten rahastojen osakkeita tuet paikallisten yritysten kasvua. Lisätietoa rahastoista esimerkiksi internetin taloussivustoilta.

Miten alkuun?

Mieti aluksi, minkä verran olet valmis sijoittamaan kuukausitasolla. Tutustu sen jälkeen vaihtoehtoihin esimerkiksi internetissä, ja varaa aika potentiaalisten palveluntarjoajien sijoitusneuvojille. Voit myös ostaa rahasto-osuuden suoraan verkkopankissa. Muista kuitenkin, että vaikka oma, tuttu ja turvallinen pankki saattaakin vaikuttaa helpoimmalta ratkaisulta, se ei suinkaan aina ole edullisin ja kannattavin vaihtoehto. Vertaile siis eri palveluntarjoajien palvelu- ja muita maksuja ja löydä omaan tilanteeseesi paras vaihtoehto. Muista, että hankit varallisuutta eläkepäiviä varten, joten sinun ei tarvitse tehdä sijoituspäätöksiä kiireessä.